Te afli la: Home / Articole / Atmosfera baroca la Festivalului Huet Urban S...

Atmosfera baroca la Festivalului Huet Urban Sibiu

Autor:
Cristi Campean
Publicat la:
20/5/2012
Vizualizari:
1194
Rating:
  (0) din 0 voturi

Zeci de sibieni au fost interesaţi sâmbătă seara să participe la Marele Bal Baroc găzduit de Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal. Măştile şi cotumele de epoca i-au atras rapid pe cei aflaţi în zona centrală a oraşului, unde,timp de două zile, se desfăşoară a doua ediţie a Festivalului Huet.Urban.
Au închiriat ţinutele special create pentru bal şi au intrat în sala liceului care poartă numele baronului Brukenthal, unde au reînviat pentru scurt timp obiceiurile de altă dată.
Readaptarea la perioada baroc nu a fost uşoară pentru participanţii la bal, cel mai mare chin fiind dat de perucile ample, atat pentru doamne, cat şi pentu domni.
"Noroc că est doar parţial baroc, adică varianta aceasta de UPDATE ne oferă şi o portiţă spre lumea noastră, din zilele noastre. Insă, să fim din nou în atmosfera barocului sau sa refacem această atmosferă după cum ne-o imaginăm noi  în zilele noastre este ceva deosebit şi a fost chiar un efort de imaginaţie", a declarat una dintre "contesele" implicate în organizarea balului.

"Este a doua ediţie şi am organizat un an baroc...La acest bal toată lumea trebuie să fie baroc. Eu, personal, am avut noroc pentru că  Diana Ribana a facut două costume", a declarat Michael Engel, preşedintele Fundaţiei Heritas, organizatorul festivalului.Una dintre contese a facut turul Pieţei Huet, timp în care  a devenit punctul de atracţie al turistilor.  După bal, distracţia s-a mutat in Piaţa Huet, unde s-a facut un tur baroc al orasului iar pe fatadele cladirilor din curtea Brukenthal-ului au fost spectacole de video mapping.
Festivalul continuă şi duminică, 20 mai, cu mini-concerte, spectacole de dans şi spectacolul de teatru interactiv - Viaţa şi moartea lui Leopold von Huet ce va avea locde la ora 19.          My Great Web page