Te afli la: Home / Articole / Senzatii tari la Dracula Fest!:

Senzatii tari la Dracula Fest!

Autor:
Dan Badea
Publicat la:
20/8/2011
Vizualizari:
4329
Rating:
  (0) din 0 voturi
Cei care  au participat ,vineri seară ,la Dracula Fest,  au trait cruzimea  pedepselor date de Vlad tepes celor ceratati cu legea. În cadrul evenimentului a fost inaugurat un eşafod care cuprinde principalele metode de tortură şi de execuţie folosite pe aceste meleaguri, în Evul Mediu: ţeapa, spânzurătoarea, decapitarea şi jugul. Aceste reconstituiri ale unor unelte nu tocmai plăcute ochiului au rolul, pe de o parte, de a-l introduce pe vizitatorul ruinelor cetăţii într-un timp îndepărtat al istoriei şi, pe de altă parte, de a poziţiona corect unul dintre cei mai destoinici domnitori ai României.
 
 
„Mulţi au spus despre Vlad Ţepeş că a fost un conducător crud, deoarece îşi trăgea în ţeapă inamicii! În primul rând, ţeapa nu a fost folosită doar de Vlad Ţepeş, ci de mulţi alţi conducători ai Europei. Ăsta a fost secolul în care au trăit şi nu putem judeca prin prisma culturii noastre de acum ce s-a întâmplat acum 500 de ani! Dacă Vlad Ţepeş îşi trăgea în ţeapă duşmanii, regele Franţei, contemporan cu el, îi fierbea în ulei. Nu ştiu care metodă de execuţie era mai umană,” a declarat Spiridon Cristocea, directorul Muzeului Judeţean Argeş.
 
 
După inaugurarea acestui mic muzeu în aer liber al torturii (până acum, singurul din sudul ţării), între zidurile cetăţii a avut loc un spectacol artistic, pe scena improvizată evoluând un ansamblu folcloric din comuna Arefu, actorul Florin Dumitru, trupa de dans Starfix şi extraordinara trupă de muzică medievală Ponticele, care a primit ropote de aplauze din partea publicului.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sursa: argeseanul.com